torsdag 30 maj 2013

Ännu en fin dag - härligt! Det börjar kännas att semestertider närmar sig och man börjar boka upp sig för att inte missa något eller någons ledighet för man vill ju hinna umgås med alla och uppleva så mycket - samma visa varje år :) Vi är nu inne på tredje sommaren i vårt hus och vi har hunnit med massor tidigare sommrar. Vi har bland annat skrapat och målat om huset, renoverat alla fönster (inte vi men en duktig hantverkare som är duktig på gamla fönster), bytt plåtar runt huset och så smått börjat på det lilla gårdshuset och nu uppfarten - och detta är bara utvändigt. Invändigt har alla snickerier målats - dörrar, lister, fönsterkarmar, väggar, tak och tapetserats där det inte målats. Även bytt isolering och golv i de delar av huset som behövdes. Men nu i sommar  ska vi äntligen ta det lugnt :) eller så lugnt vi nu klarar.. Vi har insett att gammalt hus tar tid och speciellt om man vill bevara det inför kommande generationer. Vi hade tur att vårt hus hade så mycket bevarat så som originalfönster, golv, stuckaturer, kakelugnar och snickarglädje och inte minst en fin gammal uppvuxen trädgård. Tänkte visa lite bilder på några av de detaljer som jag gillar bäst.

Lite snickarglädje är fint

Fönstrena är jag mest glad för, de har kvar de munblåsta glaset som är så livfullt i sig


Vårt lilla gårdshus, i behov av lite omtanke - kanske nästa sommar, tanken är att det ska inredas till gäststuga i ena delen och verkstad i den andra

Vi har en syrenhäck som slagit ut nu

Invändigt är alla gamla spegeldörrarna kvar, de har jag skrapat och målat - vi har totalt 10st sådana dörrar i huset uppe nu men det skulle egentligen varit 13st så alla rum har vi inte dörrar till men det behövs inte heller då en del av de rummen är sällskapsrum. Det är många små rum i gamla hus så det blir många dörrar.


Ivändig snickarglädje
Kakelugnarna är jätte fina och bra att elda i


Golven på övervåningen är lackade men de är sköna att gå på (föredrar vaxade eller såpade ljusa golv som de vi har på nedervåningen)

Golvet i matrummet vid stenskivan där det tidigare stått en kakelungn men tyvär inte gör det längre

Gammeldagsa strömbrytare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar